Kedd reggel

 

Az elmúlt időszakban számtalan cikk jelent meg azokról a cégekről, akik növényi alapú vagy ami még meglepőbb élő állatokból vett sejtekből állítanak elő „műhúst”.

Annak ellenére, hogy 2017 közepén még rekordot ütött a globális autógyártás, napjainkban az autógyártók részvényei 20-40%-kal csúcsaik alatt forognak. A visszaesést az azóta megjelent negatív hírrengeteg okozta, amely leginkább a német autógyártókat érintette.

A MOL Magyarország és régiónk egyik meghatározó olajvállalata, amely a következő években jelentős átalakuláson megy keresztül, amely talán már el is kezdődött. A vállalat eredményében egyre nagyobb részt tesznek ki az olajhoz nem köthető termékek és a szolgáltatások, mint pl. a Fresh Corner, a MOL Limo és az E-mobilitás.

Annak ellenére, hogy a kínai gazdaság egyre lassuló ütemben növekszik egy új gazdasági szektor kezdte magát kinőni az elmúlt 5 évben, az IT szektor, amely globális méretben is egyre inkább meghatározó. 2018-ban 81 milliárd dollárt fektettek be kínai startup cégekbe, amely 32% a globális kockázati tőkebefektetéseknek.

Volt egyszer, hol nem volt egy babszem, amelyet egy már kiszáradt, korábban óriásira nőtt növény helyére lett elültetve, 2009.március 9-én. Ez a babszem egy nagyon különleges fajta volt, mivel pénzzel kellett locsolni ahhoz, hogy növekedjen. A növényke gyorsan kicsírázott, szárba szökkent és elkezdett kifejlődni. Napról-napra nagyobb lett. Az első hónapokban még sokan azt mondták, hogy satnya is, csúnyácska is, nem lesz belőle semmi, hamar elszárad ez is.