Kedd reggel

 

Annak ellenére, hogy a kínai gazdaság egyre lassuló ütemben növekszik egy új gazdasági szektor kezdte magát kinőni az elmúlt 5 évben, az IT szektor, amely globális méretben is egyre inkább meghatározó. 2018-ban 81 milliárd dollárt fektettek be kínai startup cégekbe, amely 32% a globális kockázati tőkebefektetéseknek.

A MOL Magyarország és régiónk egyik meghatározó olajvállalata, amely a következő években jelentős átalakuláson megy keresztül, amely talán már el is kezdődött. A vállalat eredményében egyre nagyobb részt tesznek ki az olajhoz nem köthető termékek és a szolgáltatások, mint pl. a Fresh Corner, a MOL Limo és az E-mobilitás.

Az elmúlt években valóban jobbnál jobb munkaerőpiac adatok érkeztek az Egyesült Államokból, és Trumpnak abban igaza van, hogy örülni kell annak, hogy egyre több embernek van munkája. Azonban érdemes elgondolkodnunk azon, hogy a szűk munkaerő kínálat milyen lépéseket követelhet a jegybanktól, ezek ugyanis már közvetlenül érintik a befektetéseinket.

Volt egyszer, hol nem volt egy babszem, amelyet egy már kiszáradt, korábban óriásira nőtt növény helyére lett elültetve, 2009.március 9-én. Ez a babszem egy nagyon különleges fajta volt, mivel pénzzel kellett locsolni ahhoz, hogy növekedjen. A növényke gyorsan kicsírázott, szárba szökkent és elkezdett kifejlődni. Napról-napra nagyobb lett. Az első hónapokban még sokan azt mondták, hogy satnya is, csúnyácska is, nem lesz belőle semmi, hamar elszárad ez is.

Minden korábbi lélektani határ megdőlt az utóbbi időben a hazai lakóingatlanok négyzetméter áraival kapcsolatban. A legújabb „aranykor” 2013-as indulása óta jellemzően duplázódtak a fővárosi lakás árak, jelenleg az új építésű ingatlanok négyzetméterenkénti átlagára eléri a 840 000 Ft-ot.